nieuws

‘Barplassen’ wordt gewoonte

Café

Tegen de bar aanplassen terwijl je een biertje bestelt is sinds enige tijd gewoon onder studenten in Groningen, Utrecht, Rotterdam en Eindhoven. Liefst als het druk is, schrijft de Leeuwarder Courant, zodat niemand het ziet. Ze doen het achteloos, maar de meeste jongens vinden het ook wel een beetje genant.

‘Barplassen’ wordt gewoonte

‘Een draaiende bar is het best’, weet de 23-jarige Alexander uit Drachten die in Groningen woont. In Groningen kun je volgens hem barplassen in de Molly, de Blauwe Engel en in De Tapperij. Barplassen komt vooral voor onder studenten van verenigingen en andere veeldrinkers, maar alleen als het druk is. ‘In een drukke, smerige kroeg waar overal bier ligt, heb ik geen bezwaar. Wat je uitplast, is toch vooral bier’, aldus een Rotterdammer die zijn naam niet wil noemen.

Reageer op dit artikel