nieuws

Bavaria staakt acties Dutch Dress

Café

Bierbrouwer Bavaria in Lieshout stopt met haar publiciteitsacties met de Dutch Dress op het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika. Volgens het bedrijf is het belang van de maandag aangehouden vrouwen groter dan het reclamebelang.

Bavaria staakt acties Dutch Dress

Als het aan Bavaria ligt, zal er zaterdagmiddag tijdens Nederland – Japan geen groep vrouwen gekleed in de oranje jurkjes opduiken.

Aanleiding voor alle ophef was een groep vrouwen die maandag tijdens de wedstrijd van Oranje tegen Denemarken gehuld in jurkjes van de brouwer op de tribune verscheen. ‘De FIFA heeft een aanklacht ingediend tegen de organisatoren van deze campagne’, aldus woordvoerder Nicolas Maingot op een persconferentie. ‘De aanklacht is niet gericht tegen de vrouwen die hierbij betrokken waren. De wereldvoetbalbond legt de bierbrouwer uit Lieshout een verkapte marketingactie ten laste

Politie

Toch werd woensdagmorgen een van de dragers van het oranje jurkje Barbara Castelein uit Eindhoven door de politie van Johannesburg van haar bed gelicht en opgepakt. Ook haar vriendin Mirte werd door de politie gearresteerd.

Justitie in Zuid-Afrika heeft de vrouwen weer laten gaan. Bavaria heeft hiervoor een borgsom van 10.000 rand (1.000 euro) per persoon moeten betalen. Het duo wordt verdacht van het ontplooien van commerciële activiteiten in een voetbalstadion. Ze riskeren een gevangenisstraf van zes maanden. Zuid-Afrika voerde in de aanloop naar het WK speciale wetgeving in op last van de FIFA.

De rechtbank behandelt de zaak op dinsdag 22 juni.

Reageer op dit artikel