nieuws

BEM: ‘Berichtgeving bierketen Barneveld onjuist

Café

Bureau Eerlijke Mededinging (BEM) beklaagt zich over de berichtgeving rondom de rechtszaak over Barneveldse bierketen. Volgens BEM verspreidt persbureau ANP onjuiste en onvolledige informatie.

BEM: ‘Berichtgeving bierketen Barneveld onjuist

ANP meldde donderdagavond dat de gemeente Barneveld twaalf keten in haar gemeente volgens de rechtbank van Arnhem mag blijven gedogen. Het ANP verspreidt een onjuist dan wel onvolledig bericht over de Barneveldse bierketen, laat directeur Arjan Hogervorst van BEM weten.

‘De voorlopige voorzieningenrechter heeft slechts het dictum afgegeven dat het spoedeisend verzoek wordt afgewezen. De schriftelijke motivatie volgt pas over twee weken, maar Barneveld lijkt reeds in euforiestemming te zijn getuige de berichtgeving op hun eigen website’, aldus Hogervorst.

Volgens Hogervorst vindt de rechtbank slechts dat het spoedeisend belang van het verzoek niet spoedeisend genoeg is en dat de bodemprocedure afgewacht kan worden. ‘Niet meer en niet minder. De bodemzaken hangen dan ook nog steeds als een grote donkere wolk boven het Barneveldse gedoogbeleid’.

Reageer op dit artikel