nieuws

Bloomingdale draaide eerste vijf jaar verlies

Café

De misschien wel bekendste strandtent van Nederland, Bloomingdale in Bloemendaal aan Zee, heeft de eerste vijf jaar van het bestaan sinds 2002 verlies gedraaid. De laatste drie jaar schrijft Bloomingdale zwarte cijfers.

Bloomingdale draaide eerste vijf jaar verlies

Dat zegt Maarten de Wit van Bloomingdale in Het Financieele Dagblad. Bloomingdale wordt deze dagen opgebouwd voor de start van het strandseizoen.

‘De eerste vijf jaar van ons bestaan, wij zijn in 2002 begonnen, draaiden we verlies. Sindsdien zijn we winstgevend. Bloomingdale is gestart door muziekbedrijf ID&T. In 2006 heb ik samen met compagnon Jasper Roord ID&T uitgekocht. Toen zijn we ook de inkomstenstroom gaan verbreden’, aldus De Wit in de businesskrant.

De werkzaamheden voor de opbouw van Bloomingdale duren nu bijna een maand. Op 21 maart hoopt De Wit de strandtent te openen voor publiek. Bloomingdale legt zich de laatste jaren steeds vaker toe op bedrijfsfeesten en het verhuur van luxe zit- en ligplaatsen.

Reageer op dit artikel