Boeren willen meer weten van horeca

Boeren willen meer weten van horeca

Landbouworganisatie LTO Noord gaat inventariseren of gemeenten in Oost-Gelderland hebben vastgelegd wat het beleid is voor horeca-activiteiten op boerderijen. Dit om de betrokken partijen - boeren, gemeenten en horeca - te informeren over regelgeving voor deze nevenactiviteit voor boeren.

LTO Noord wil via een enquête meer weten over wat gemeenten hebben vastgelegd ten aanzien van regelgeving voor horeca op de boerderij. Volgens LTO Noord kunnen gemeenten boerenbedrijven niet voldoende juist informeren over wat is toegestaan en niet.

Een woordvoerder van LTO Noord laat weten dat de boerenorganisatie zelf geen beleid kan maken maar wel handvatten kan aanreiken aan gemeenten. LTO Noord vindt duidelijkheid belangrijk, te meer omdat steeds meer boerderijen horeca als nevenactiviteit starten.

De bijeenkomst van LTO Noord waarin het de enquête aankondigde, vond plaats bij vleesboerderij Boldiek in het Achterhoekse Halle. Juist dit bedrijf is al geruime tijd in een strijd verwikkelend met de Bureau Eerlijke Mededinging (BEM!) vanwege paracommerciële activiteiten.

Bekijk deze collectie

Wetgeving

In deze collectie alles over wetten en regels waar de horeca mee te maken heeft. Van de recente wijzigingen in de pensioenwet tot inzichten in de Bibob-regelgeving. Leer hoe je aan wet- en regelgeving voldoet en hoe je vergunningen aanvraagt.