nieuws

Bordeel Yab Yum in de etalage

Café

Het nationaal en internationaal vermaarde bordeel Yab Yum staat te koop. Voor een slordige 6 miljoen euro wisselt het pand aan het Singel in Amsterdam van eigenaar. De huidige eigenaar Hennie Vittali wil er er na twaalf jaar van af nu hij het niet meer ziet gebeuren dat de gemeente hem een nieuwe vergunning verleent.

Bordeel Yab Yum in de etalage

Zaterdag bevestigde Vittali een bericht hierover in De Telegraaf. De gemeente Amsterdam sloot het bordeel in januari 2008 op basis van de wet Bibop, omdat het ernstige vermoeden bestond dat het bedrijf werd misbruikt voor criminele activiteiten.

De Raad van State stelde de gemeente in het gelijk. De advocaat van Yab Yum heeft hierover een klacht ingediend bij het Europees Hof. Vittali zegt de uitkomst niet te willen afwachten en hoopt dat een ‘schone’ koper de luxe seksclub voort kan zetten.

Vittali: ‘Dagelijks word ik nog vijf tot tien keer gebeld door klanten. Het lukt me niet meer een vergunning te krijgen. Ik ben er al zo lang mee bezig geweest, de gemeente geeft gewoon geen antwoord meer.’

Vittali kocht het bedrijf in 1999 voor circa 11,5 miljoen gulden. ‘Ik wil gewoon mijn geld terug’, zegt hij over de verkoopprijs van 6 miljoen euro. Op het pand rust nog steeds de bestemming seksinrichting. Vittali verwacht dat een nieuwe eigenaar met een smetteloos blazoen hoogstwaarschijnlijk wel een vergunning krijgt voor het voortzetten van het beroemde bordeel.

Reageer op dit artikel