nieuws

Britten stellen Heineken ultimatum

Café

De Britse beursautoriteit wil dat de bierbrouwers Heineken en Carlsberg voor maandagmiddag 21 januari een formeel bod uitbrengen op hun Britse branchegenoot Scottish & Newcastle (S&N). Dat heeft de Britse beurswaakhond bekendgemaakt.

Britten stellen Heineken ultimatum

S&N had de beursautoriteit gevraagd een deadline te stellen. Het zogenoemde Take Over Panel eist nu duidelijkheid van beide bierbrouwers: of een formeel bod uitbrengen of bekendmaken dat niet van plan te zijn.

Heineken en Carlsberg zeiden in een reactie nu zo snel mogelijk met de S&N om de tafel te willen om over de voorwaarden van een eventueel formeel bod te praten.

Het Nederlandse Heineken en het Deense Carlsberg gaven in oktober aan het Britse bedrijf te willen overnemen. Ze brachten een indicatief bod uit van 720 pence per aandeel, dat S&N afwees.

Vorige maand verhoogden Heineken en Carlsberg hun gezamenlijk bod naar 750 pence per aandeel. Ook dit indicatieve bod van in totaal 7,3 miljard pond (ruim 10 miljard euro) werd door S&N als ‘totaal inadequaat’ en ‘substantieel’ te laag van de hand gewezen.

Vorige week verklaarden Heineken en Carlsberg niet uit te sluiten dat zij hun bod zullen verhogen, al vindt het duo dat hun laatste indicatieve bod recht doet aan de waarde van de Britse bierbrouwer.

Heineken heeft zijn oog laten vallen op de Britse activiteiten van S&N en die op andere Europese markten. Carlsberg wil de Russische belangen. De Denen hebben al een samenwerkingsverband met S&N in Rusland.

Zie ook

Reageer op dit artikel