nieuws

Burgemeester weg vanwege horecageld

Café

De burgemeester van Sliedrecht heeft per direct zijn functie neergelegd vanwege een affaire met horecageld. De burgemeester zou tijdens het Baggerfestival in beschonken toestand opdracht hebben gegeven geld van de horecastands achter te houden.

Burgemeester weg vanwege horecageld

Burgemeester M. Boevée vindt zijn situatie onwerkbaar vanwege ‘publiek-bestuurlijke spanningen’ aldus een verklaring voor de pers. Nog deze week wordt zijn waarnemer benoemd.

Boevée was ten tijde van het voorval dat zich afspeelt in 2006 voorzitter van het Baggerfestival. Tegen de vicevoorzitter, een hoge ambtenaar is aangifte gedaan wegens fraude, meldt het Reformatorisch Dagblad.De burgemeester zou in beschonken toestand twee agenten hebben opgedragen het kasgeld van de deelnemende horecatentjes in beslag te nemen en naar het gemeentehuis te brengen. Boevée zou bang zijn geweest dat de ondernemers te weinig geld aan het festival zouden overdragen.

Later kwam het geld weer terug naar de ondernemers, maar sommigen houden vol dat er te veel geld werd ingehouden. Dat zou gebruikt zijn om de tekorten van het festival te dichten.

De ondernemers durfden geen aangifte te doen, uit angst dat ze bij de aanvraag van nieuwe vergunningen problemen zouden krijgen.

Reageer op dit artikel