nieuws

Café wil af van opgelegd sluitingsuur

Café

Café Reina in Leerdam moet sinds twee maanden op last van de gemeente de deuren om één in plaats van om twee uur sluiten, nadat ze eind maart de geluidsnormen overschreed. De omzet is sindsdien gehalveerd, en het café wil nu dat de strafmaatregel wordt opgeheven.

Café wil af van opgelegd sluitingsuur

Het water staat haar aan de lippen, zegt uitbaatster L. Reintjes van café Reina in het Algemeen Dagblad. Ze stapte daarom naar de rechter om de beslissing van de gemeente ongedaan te maken.

Volgens haar advocaat heeft de gemeente nog altijd geen overzicht kunnen overleggen van incidenten bij café Reina en van klachten van omwonenden. ‘Dat overzicht zouden we snel krijgen maar het is er nog steeds niet. Ondertussen mist het café veel omzet.’

Omdat bezoekers weten dat ze om één uur weg moeten, blijven ze helemaal weg, aldus de advocaat. ‘Werd op de dagen in de weekeinden met het cafe een omzet gehaald van 1500 euro, nu is dat nog maar 500.’

De sluitingstijd werd opgelegd na een overschrijding van het toegestane geluid op 30 maart. Reintjes geeft toe dat het die avond mis is gegaan. Ze heeft de gemeente nadien beloofd dat dat niet meer zou gebeuren.

Volgens de gemeenteadvocaat heeft Reintjes zich niet aan die belofte gehouden. ‘Ook vorige week zaterdag bleek bij een meting dat de geluidsnorm werd overtreden.’ Oosterhuis bestreed ook dat sprake is van enorm omzetverlies. ‘Het café mist zeven uur, dat kan haar de kop toch niet kosten?’

Volgens Reintjes is de gemeente bewust bezig haar het leven zuur te maken, omdat de vorige uitbater nu bij haar als kok werkt. ‘Met hem heeft de gemeente al jaren ruzie en dat krijg ik nu op mijn brood. Waarom wordt alleen bij mij gemeten en niet bij andere horecabedrijven. Ik ben bij omwonenden en winkeliers langsgegaan. Op één na heeft iedereen een verklaring ondertekend dat ze geen overlast ondervinden vanuit onze zaak.’

Reageer op dit artikel