nieuws

Caféhouder pakt man al na twee uur vrijheid weer op

Café

Een café –eigenaar uit Huis ter Heide heeft zondagmiddag een dief op heterdaad betrapt. De man was net twee uur geleden vrijgelaten uit de Penitentiaire Inrichting Veenhuizen. Hij heeft maar kort kunnen genieten van zijn net verkregen vrijheid.

Caféhouder pakt man al na twee uur vrijheid weer op

Kort nadat het café aan de Norgervaart in Huis ter Heide was geopend, hoorde uitbater Frans de Jong in zijn café iets vallen. Achter de bar zag hij een wildvreemde man die bezig was zijn laptop los te koppelen. De café-eigenaar greep de man, die echter kans zag zich los te rukken en te vluchten.

De vrouw van de eigenaar had ondertussen snel de politie en de buren gebeld. Terwijl de politie in aantocht was grepen enkele buurmannen de vluchtende man (26) in de kraag.

Hij werd overgedragen aan de politie en voor nader onderzoek ingesloten. Hij bleek al geld uit de kassa van het café te hebben gestolen.

Waarvoor de man in eerste instantie vast zit, wil de politie niet bekendmaken.

Reageer op dit artikel