nieuws

Crisis maakt Amsterdamse horecahulp vriendelijker

Café

De Amsterdamse horecamedewerker is door de economische crisis een stuk vriendelijker geworden het afgelopen jaar. Althans, dat constateert uitgaansmagazine NL20 die stelt dat met name zzp’ers in creatieve beroepen door afnemende opdrachten in de horeca gaan werken.

Crisis maakt Amsterdamse horecahulp vriendelijker

Door de crisis zoeken volgens NL20 zelfstandigen en masse een bijbaan in de horeca. Deze zelfstandigen zijn sociaal en slim, en zorgen ervoor dat horecamedewerkers veel harder hun best moeten doen om hun baan te behouden, aldus NL20.

Dit alles betekent dat de Amsterdamse horecamedewerker een stuk vriendelijker is geworden. NL20: ‘Freelance horecamedewerkers kunnen oprecht een baalmoment hebben als een cappuccino niet mooi is gelukt. In heel Amsterdam is nauwelijks meer een baan als barman of serveerster te bemachtigen. De winnaar in dit slagveld zijn de horecabezoekers’.