nieuws

De Kachel compleet verrast door cassatie

Café

Compleet verrast en overdonderd. Zo was woensdag de reactie van de eigenaren van het Groningse café De Kachel nadat ze hoorden dat het Openbaar Ministerie (OM) in cassatie gaat tegen de vrijspraak van het overtreden van het rookverbod, door het gerechtshof in Leeuwarden.

De Kachel compleet verrast door cassatie

Eigenaar Gerhard Sannes van De Kachel zei de cassatie niet te hebben zien aankomen. ‘Als we nou op één punt waren vrijgesproken, dan was het een ander verhaal. Het ging alleen niet om één maar om zes punten. Het besluit komt als een complete verrassing.’

De horecaondernemer uit Groningen zegt ervan overtuigd te zijn dat het OM onder druk is gezet door minister Ab Klink van Volksgezondheid. ‘Dit besluit is van bovenaf, door de minister, geregisseerd. Dat kan niet anders. Klink heeft nederlaag op nederlaag geleden. Die zou moeten aftreden in plaats van het OM te dwingen in cassatie te gaan’, aldus een woedende Sannes.

Wat de uitspraak van de Hoge Raad uiteindelijk ook is, in het Groningse café verdwijnen de asbakken ‘never nooit niet’ van tafel. ‘Ik weiger de handdoek in de ring te gooien. We vechten door tot het bittere eind’, aldus de ondernemer. Hij zegt gedwongen weer op zoek te gaan naar nieuwe sponsors om de advocatenkosten te kunnen betalen.

Reageer op dit artikel