nieuws

Debuut: ‘Crisis is ook leerzaam

Café

Een crisis is heel vervelend, maar ook leerzaam. Het zet je als organisatie weer even met de voetjes op de vloer’. Algemeen directeur Fred Bus heeft een enerverend jaar achter de rug.

Debuut: ‘Crisis is ook leerzaam

De gevolgen van de recessie dwongen zijn bedrijf – met 29 vestigingen in het land – afscheid te nemen van 12 procent van de FTE’s. ‘Het laatste kwartaal gingen de omzetten weer omhoog.’ Op meerdere manier werd geprobeerd de crisis het hoofd te bieden. Zo werd de Colonie in Amersfoort succesvol getransformeerd naar het laagdrempeliger Popocatepetl concept. Sowieso blijft de laagdrempelige Mexicaanse eetformule het goed doen. In 2011 wordt geïnvesteerd in uitbreiding van het aantal vestigingen.

Debuut is in Nederland met meerdere (eet)café formules en bedrijven actief. Waaronder ook de Belgische biercafés Olivier, de MagnEET cafés en De Vooruitgang in Eindhoven.

Bus is ervan overtuigd dat Debuut pas over een paar jaar op dezelfde index zit als het beste jaar tot nu toe, 2008. De recessie heeft als duidelijk gevolg dat de gast kritischer is geworden. Nieuwe trainingen en workshops voor de bedrijfsleiding staan daarom op het programma. Een voorbeeld dat volgens Bus gevolgd zou moeten worden. ‘Ik bewonder de ondernemer die niet alleen zegt dat zijn medewerkers zijn grootste kapitaal zijn, maar daar ook in investeert door bijvoorbeeld trainingen en opleidingen te geven. Alleen zo help je er aan mee de horeca met zijn allen naar een hoger niveau te tillen.’

» Bekijk hier de Top 100 van 2011

Reageer op dit artikel