nieuws

Dino S. verdacht in liquidatiezaak kroegbaas

Café

Justitie beschouwt inmiddels ook Dino S. officieel als verdachte van de liquidatie op de Amsterdamse cafébaas Thomas van der Bijl. Dat zei de officier van justitie donderdag tijdens een pro-formazitting voor de rechtbank in Amsterdam.

Dino S. verdacht in liquidatiezaak kroegbaas

Dino S. is de negende verdachte in de moordzaak. Justitie ziet S. als opdrachtgever van de moord.

Het Openbaar Ministerie (OM) maakte eerder al bekend dat kroongetuige Peter la S. Dino S. noemde als opdrachtgever van diverse liquidaties. Nu ziet het OM hem daadwerkelijk als verdachte.

Dino S. zou een dodenlijst hebben bijgehouden, op basis waarvan hij geregeld opdrachten verstrekte aan huurmoordenaars. Een van zijn bijnamen was ‘de Commissaris’. S. werd al internationaal gezocht in verband met een drugszaak, maar staat nu ook voor de liquidatie gesignaleerd.

Justitie wacht nog op Jesse R., ook een van de beschuldigden, die nog in Marokko gevangen zit en wiens uitlevering op zich laat wachten. Het is nog onduidelijk wanneer alle benodigde handtekeningen worden gezet en R. naar Nederland wordt overgebracht.

Onder de verdachten is ook Fred R., die behalve bij de moord op Van der Bijl ook betrokken zou zijn geweest bij andere afrekeningen in het criminele milieu. Welke dat zijn, is niet bekendgemaakt. De 20-jarige Dwight S. heeft bekend cafébaas Thomas van der Bijl op 20 april vorig jaar te hebben doodgeschoten.