nieuws

Dood Kooistra dringt door in uitgaansgebied

Café

De dood van horecamagnaat Sjoerd Kooistra dringt langzaam door in het ontwakende uitgaansgebied in Amsterdam. Op het Leidseplein zijn de terrassen dinsdag nog leeg en worden de tafels schoongemaakt. Sommige serveersters van grandcafé Heineken Hoek weten nog niet dat hun baas is overleden.

Dood Kooistra dringt door in uitgaansgebied

Personeelsleden achter de bar van Heineken Hoek drinken koffie. ‘We kennen hem alleen maar van gezicht, wij zijn maar personeel.’. Wel zeggen ze het nieuws op de voet te gaan volgen. ‘Het is gissen naar de doodsoorzaak.’

Grand pub Three Sisters is nog niet open, maar een serveerster zegt geschrokken te zijn toen ze van de dood van Kooistra hoorde. Ze zegt hem maar oppervlakkig te kennen. ‘Ik hoop dat zijn dood nu de financiële geschillen zal oplossen, dat ze zijn jacht en huizen verkopen en dat de financiële problemen daarmee de wereld uit zijn’, aldus de serveerster.

Personeel van de Oesterbar in Amsterdam reageert verrast op de dood van Kooistra. Een personeelslid uit de keuken vertelt dat het nieuws pas bekend werd toen de zaak al bijna dicht was. ‘Ik heb al vijf jaar niets met hem te maken gehad.’

Kooistra verkocht het visrestaurant aan het Leidseplein een jaar of vijf geleden samen met brasserie Keyzer bij het Concertgebouw en Hoppe, zegt gastheer Titus Roelvink van de Oesterbar. ‘Ik schrok natuurlijk wel van Kooistra’s dood. Mijn eerste reactie was dat hij wel eens vermoord zou kunnen zijn. Hij heeft per slot van rekening nogal wat vijanden in het horecawereldje’, vervolgt Roelvink, die al sinds de jaren zeventig in de Amsterdamse horeca werkt.

‘We hebben hier nogal wat met Kooistra meegemaakt. De verkoop van de drie horecazaken ging niet van een leien dakje. Kooistra was iemand die zijn afspraken niet goed nakwam. Sinds de transactie heb ik Kooistra nooit meer in de Oesterbar gezien.’

Reageer op dit artikel