nieuws

Drugskluizen voor Eindhovense horeca

Café

Na Amsterdam en Rotterdam krijgt ook de grote uitgaanshoreca in Eindhoven de beschikking over wapen- en drugskluizen. De kluizen zijn bedoeld om wapens en drugs, die bij toegang in beslag worden genomen, te verzamelen.

Drugskluizen voor Eindhovense horeca

De bedoeling is dat de kluizen ervoor zorgen dat portiers niet met afgenomen drugs en wapens over straat hoeven om de vangst bij de politie te melden. Via de kluis zijn de in beslag genomen spullen direct buiten handbereik.

Voorafgaand aan het besluit is proef gedraaid bij de Effenaar en Club Rembrandt. Het is niet de bedoeling dat de kluizen worden gebruikt om grote hoeveelheden drugs en wapens in op te slaan. Bij een grote vangst wordt direct de politie gealarmeerd.

De kluizen worden al bij uitgaansgelegenheden in Amsterdam en Rotterdam gebruikt. De kluizen zijn alleen toegankelijk voor de politie. Portiers en ander horecapersoneel kunnen er na gebruik niet meer bij.