nieuws

Eerste faillissement door rookverbod

Café

Het rookverbod heeft volgens Het Financieele Dagblad voor het eerste faillissement in de horeca gezorgd. Het gaat om café De Ruif in het Achterhoekse Neede.

Eerste faillissement door rookverbod

Het faillissement van De Ruif is uitgesproken door de Zutphense rechtbank. Volgens de curator kon de horecaondernemer zijn schulden niet meer betalen omdat de omzet was teruggelopen als gevolg van het rookverbod.

‘Het is altijd een combinatie van factoren, maar het rookverbod heeft wel het laatste zetje gegeven. Zonder rookverbod had het café waarschijnlijk door kunnen draaien’, aldus curator J. Snelllink in de regionale krant Tubantia.

Eigenaar Han Makkerink van De Ruif liet weten dat zijn klandizie sinds de invoering van het rookverbod met 50 procent was gedaald.

Reageer op dit artikel