nieuws

Enkele duizenden betogers tegen rookverbod

Café

Het aantal betogers dat op het Malieveld in Den Haag tegen het rookverbod in de horeca demonstreert, is gestegen tot ongeveer vijfduizend. Dat zeggen de organisatoren. Vele demonstranten hebben een sigaret in hun hand.

Enkele duizenden betogers tegen rookverbod

De stroom demonstranten blijft nog aanhouden. De organisator, Red de Kleine Horeca, verwachtte zeker drieduizend demonstranten. Zij zijn onder meer met tachtig bussen naar de groene vlakte bij het Haagse Centraal Station gekomen. De betogers eisen dat de politiek kleine cafés van het rookverbod uitzondert.

Ieder demonstreert op zijn eigen manier. Sommigen dragen spandoeken, anderen lopen mee in een polonaise. Een man trok zijn broek naar beneden. Terwijl hij zijn achterwerk toonde, riep hij uit: ‘Ik heb helemaal niets meer’.

Reageer op dit artikel