nieuws

Familie van Kooistra denkt aan liquidatie

Café

Familieleden van de maandag overleden Groningse horecamagnaat Sjoerd Kooistra kunnen zich niet voorstellen dat hij door zelfmoord om het leven is gekomen. ‘Wij denken dat hij is geliquideerd’, zo liet een van de familieleden van Kooistra vanuit een kroeg in Groningen dinsdag weten.

Familie van Kooistra denkt aan liquidatie

Volgens het familielid, dat anoniem wil blijven, had Kooistra wel vijanden en zijn veel mensen de dupe geworden van de bieroorlog tussen hem en Heineken. ‘Bovendien had hij zoveel panden, dat hij daar makkelijk een van had kunnen verkopen om schulden mee af te lossen.’

De man laat verder weten dat de familie erg is aangeslagen door het onverwachte overlijden van de horecamagnaat. Ook komen er veel condoleances binnen. ‘Maar wij realiseren ons dat hij zowel geliefd was als gehaat. Hij was soms hard, maar dat moest hij soms ook wel zijn om te zorgen dat zijn leningen tijdig werden terugbetaald.’

Reageer op dit artikel