nieuws

Flink aantal rookboetes Zuid-Limburg

Café

Bij een gerichte rookcontrole heeft de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) afgelopen week in het hele land tientallen horecazaken op de bon geslingerd. Sittard-Geleen springt er met 36 overtredingen bovenuit, aldus een woordvoerster van de VWA woensdag.

Flink aantal rookboetes Zuid-Limburg

In Zuid-Limburg ging het om herinspecties nadat eerder al overtredingen waren geconstateerd. Ook vonden controles plaats na klachten en vermoedens dat het rookverbod werd overtreden. Eén café ging voor de derde keer in de fout. De kroegbaas kreeg een proces-verbaal en het Openbaar Ministerie moet nog beslissen welke straf het gaat eisen.

Tot drie keer in de fout

In Den Haag werden zestien overtredingen geconstateerd. Acht Haagse horecabazen gingen voor de derde keer in de fout en kregen een proces-verbaal. In Enschede en Oldenzaal werden dertien boetes uitgeschreven.

Meer dan 800 boetes

De VWA heeft sinds de invoering van de gerichte controles op 1 oktober meer dan achthonderd boetes uitgeschreven of processen-verbaal opgemaakt.

Reageer op dit artikel