nieuws

Glazen Café in actie voor goed doel

Café

Café Kremer in Vroomshoop is van 20 tot en met 23 december verbouwd als Glazen Café. De lokale omroep Delta FM/TV zal 24 uur per dag gaan uitzenden vanuit het Glazen Café. Volgens de organisatie is zij hiermee de enige in Nederland die op deze manier de actie van Het Glazen Huis van het landelijke radiostation 3FM ondersteunt.

Glazen Café in actie voor goed doel

Drie dagen lang zullen acht DJ’s in het Glazen Café worden opgesloten zonder eten en luxe. Delta FM/TV zal 24 uur per dag uitzenden. Het doel is zoveel mogelijk geld op te halen. Inwoners van de gemeente Twenterand kunnen een plaat aanvragen waarvoor betaald moet worden.

Glazen Huis

Het glazen café is afgeleid van het landelijke Glazen Huis van 3FM, dat zich vanaf vandaag in Breda bevindt. Meer dan een half jaar is een groep vrijwilligers bezig om dit vorm en inhoud te geven.

Bijzondere dagen

Dick Kremer heeft niets dan lof voor die inzet. ‘Onze site ziet er prachtig uit en de reacties van onze gasten en ook uit het bedrijfsleven zijn positief. We gaan vluchtelingenhulp van het Rode Kruis steunen en iedereen kan via de mail of via de telefoon meedoen. Ook kunnen bedragen bij het glazen café worden afgegeven. De DJ’s slapen boven het café en sponsors hebben voor prima bedden en textiel gezorgd. We gaan vast vier hele bijzondere dagen tegemoet’, zegt de Vroomshoopse kroegbaas.

Overhandigen aan Glazen Huis

Het totaal aan opbrengsten zal op 24 december worden overhandigd aan het Glazen Huis. De opbrengst van het landelijke Het Glazen Huis komt elk jaar ten goede aan een project van het Rode Kruis. Dit jaar is dat ‘Vluchtelingenhulp over de hele wereld’. De opbrengst van het Vroomshoopse Het Glazen Café is ook bestemd voor dit doel.

Reageer op dit artikel