nieuws

Heineken introduceert WK-gadget: de Pletterpet

Café

Heineken heeft een traditie hoog te houden als het gaat om gadgets voor Oranjesupporters. Vandaag heeft de bierbrouwer de gadget voor het WK Voetbal in Zuid-Afrika bekendgemaakt: de Heineken Pletterpet.

Heineken introduceert WK-gadget: de Pletterpet

De pet is geïnspireerd op de Zuid-Afrikaanse Makaraba: een met de hand uitgesneden en beschilderde mijnwerkershelm die in Zuid-Afrika tot de standaarduitrusting van de voetbalsupporter behoort.

Brullende leeuw en toeter

De Heineken Pletterpet (Zuid Afrikaans voor veiligheidshelm) is de Nederlandse variant van de Makaraba, voorzien van een brullende leeuw, toeter en bijbehorende attributen. De Pletterpet wordt weggeven bij de aankoop van acht blikjes Heineken-bier.

Idee afgekeken?

Nog voor de officiële bekendmaking van de gadget was er overigens al gedoe over: zo beweerde het promotieartikelenbedrijf A-Lex dat Heineken het idee zou hebben afgekeken van A-Lex. Het bedrijf wilde echter geen stappen nemen tegen Heineken vanwege ‘de beperkte rechtsbescherming’ voor dit soort concepten.

Reageer op dit artikel