nieuws

Hogere winst voor SABMiller

Café

Bierbrouwer SABMiller, sinds dit jaar eigenaar van Grolsch, heeft in het eerste halfjaar van zijn gebroken boekjaar een nettowinst van 1,1 miljard euro geboekt. Dat is bijna de helft meer dan een jaar eerder.

Hogere winst voor SABMiller

Het bedrijf profiteerde vooral van de samenvoeging van de Amerikaanse brouwers Miller en Coors.

Het Zuid-Afrikaans-Britse SABMiller maakte de resultaten donderdag bekend. De op twee na grootste brouwer ter wereld waarschuwde dat de vertraging van de wereldeconomie ook de vraag naar bier zal treffen.

De brouwer van onder meer Miller Lite en Pilsner Urquell verwacht in de tweede helft van het boekjaar dan ook minder bier te zullen verkopen dan vorig jaar. Daarnaast zal de recente waardestijging van de dollar de inkomsten van het bedrijf negatief beïnvloeden.

SABMiller haalt 90 procent van zijn winst uit opkomende markten als Zuid-Afrika, Colombia en Midden- en Oost-Europa.

Reageer op dit artikel