nieuws

Horeca wil niet optreden als rookpolitie

Café

Het mag niet zo zijn dat horecaondernemers na de invoering van het rookverbod als rookpolitie moeten gaan optreden. Dat heeft Koninklijk Horeca Nederland (KHN) in een brandbrief aan minister Klink laten weten.

Horeca wil niet optreden als rookpolitie

KHN is de wanhoop nabij over het voornemen om het rookverbod versneld per 1 juli 2008 in te voeren. Dat is praktisch onuitvoerbaar, meent de brancheorganisatie. Grootste probleem is volgens KHN de onduidelijkheid over de vraag wie het rookverbod gaat handhaven. Verder is het de vraag hoe zwaar en voor wie de sancties zullen zijn op roken.

De brancheorganisatie wil beslist niet opgezadeld worden met de handhaving van het rookbeleid. In de brief staat: ,,Het kan en mag niet zo zijn dat u ons óók nog opzadelt met de handhaving van uw beleid.’’

Een woordvoerder van Klink laat weten dat de minister onverkort vasthoudt aan 1 juli 2008 en dat gemeenten op handhaving moeten toezien. KHN blijft op het standpunt staan dat het praktisch onhaalbaar is om de gehele horeca versneld rookvrij te maken.

Download hier de brandbrief

Reageer op dit artikel