Kamervragen over verkoop alcohol VVV Zeeland

Kamervragen over verkoop alcohol VVV Zeeland

De VVD in de Tweede Kamer stelt dinsdag vragen over de verkoop van alcohol in winkels van de VVV. Dat hebben enkele VVD-Kamerleden dinsdagochtend laten weten.

De opschudding ontstond nadat een souvenirwinkel in Veere een paginagrote advertentie had geplaatst dat het legaal drank kon verkopen tijdens de wekelijkse streekmarkt. De winkelier heeft van de nVWA als enige in Nederland toestemming gekregen. De man had om toestemming gevraagd omdat hij het oneerlijk vond dat er bij de markt voor zijn deur wel alcohol mocht worden verkocht zonder vergunning. Voor dit soort markten geldt sinds december 2005 een gedoogbeleid.

Hierna bleek dat ook de VVV's in Zeeland bier, wijn en lichte likeur uit de provincie verkochten, volgens hen met toestemming van de nVWA. De nVWA spreekt dat tegen. Maar volgens de woordvoerder wordt er niet echt gecontroleerd.

De nieuwe Drank- en Horecawet, waarin de wetgeving daarover duidelijker moet worden, wordt pas behandeld, als er een nieuw kabinet is.

Bekijk deze collectie

Wetgeving

In deze collectie alles over wetten en regels waar de horeca mee te maken heeft. Van de recente wijzigingen in de pensioenwet tot inzichten in de Bibob-regelgeving. Leer hoe je aan wet- en regelgeving voldoet en hoe je vergunningen aanvraagt.