nieuws

KHN gaat niet in op uitspraak hoogleraar

Café

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) onthoudt zich van commentaar over het mogelijk decentraliseren van controles op het rookverbod, zoals een hoogleraar vanochtend beweerde.

KHN gaat niet in op uitspraak hoogleraar

Woordvoerder Joris Prinssen laat weten niet vooruit te willen lopen op zaken die nu niet aan de orde zijn. Hoogleraar politicologie Rinus van Schendelen van de Erasmus Universiteit liet vanochtend in De Pers optekenen dat hij uit bronnen van het ministerie van Volksgezondheid en de VWA heeft vernomen dat de controle op het rookverbod in handen gaan komen van gemeenten.

‘Er wordt nog niet over gesproken. We vinden er niets van op dit moment. Het heeft geen zin om er op vooruit te lopen’, laat Prinssen desgevraagd weten.

Een woordvoerder van het ministerie sprak in hetzelfde artikel van onzin. Hij zei dat er niet gesproken wordt over een decentralisatie van de controle op het rookverbod. ‘Laat staan dat er beleid in voorbereiding is. Het klopt gewoon niet’, aldus de woordvoerder in De Pers.

Hoogleraar Van Schendelen zet zelf vraagtekens bij een eventuele decentralisatie van de handhaving van het rookverbod. ‘Je gaat een centralistische wet dan decentraal handhaven en daar zitten gemeenten natuurlijk helemaal niet op te wachten’, aldus Van Schenkelen.