nieuws

KHN: ‘Laat cafébaas vrij in glaskeuze

Café

Cafévoorman Remco Glas van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) hoopt niet dat het weren van bierglazen landelijk beleid wordt. Glas zegt dit naar aanleiding van berichten over plannen in Groningen om op zoek te gaan naar een alternatieven voor glas uit veiligheidsoverwegingen.

KHN: ‘Laat cafébaas vrij in glaskeuze

Het Groningse idee is afkomstig van de politie en lokale politie. Aanleiding is een toename van het aantal vechtpartijen met kapotte bierglazen.

‘Ik snap de politie en politiek wel, maar laat de ondernemer vrij in het maken van keuzes. Het gaat om incidenten, die uiteraard slecht zijn voor het imago, maar laten we dit thema niet te hoog van de toren blazen’, aldus Glas.

Glas zelf heeft bij zijn vorige bedrijf in IJmuiden ervaring met een alternatief, waarover nu hardop wordt nagedacht in Groningen. ‘In onze vorige zaak gebruikten we hard glas. Dit versnipperd wanneer het kapot gaat. Het was wel iets duurder’.

Volgens Glas speelt de beleving van bier een belangrijke rol bij het kiezen voor alternatieven. ‘Met kunststof bekers kun je niet de gewenste beleving en kwaliteit bieden. Het is wel veiliger. Maar volgens mij moeten we meer de raddraaiers aanpakken dan ons bovenmatig buigen over het soort glaswerk.’

Reageer op dit artikel