nieuws

KHN staakt juridische strijd brouwers

Café

Koninklijk Horeca Nederland (KHN) heeft de juridische procedures tegen Heineken, Grolsch en Bavaria opgeschort. KHN is in gesprek met de brouwers, die door eurocommissaris Kroes zijn beboet voor kartelafspraken.

KHN staakt juridische strijd brouwers

‘Er wordt door alle partijen meegedacht over oplossingen voor problemen die de biermarkt in de horeca al jaren parten spelen’, motiveert Jeu Claes het besluit om de juridische procedures voorlopig op te schorten.

Volgens KHN hebben de brouwers inmiddels te kennen gegeven op individuele basis met de branchevereniging in gesprek te willen. ‘De gesprekken hebben een direct en open karakter. Ik heb dan ook goede hoop op een positieve afloop, die bevredigend is voor alle partijen’, aldus Claes.

Heineken, Grolsch en Bavaria kregen eerder dit jaar een enorme boete van ruim 270 miljoen euro opgelegd voor het maken van onderlinge prijsafspraken. InBev werd niet beboet omdat deze brouwer meewerkte aan het onderzoek van Kroes. Ook KHN liet InBev met rust omdat het direct in gesprek ging met KHN.

KHN maakte op de dag van de bekendmaking van de boete door Brussel in april bekend een claim voor te bereiden tegen de brouwers. Die claim gaat minimaal honderd miljoen euro bedragen, liet Claes weten voor BNR Nieuwsradio. ‘Iedere dag wanneer de bierbrouwers de prijzen niet verlagen, neemt de claimt toe’, aldus Claes in april dit jaar.

Zie ook

Reageer op dit artikel