nieuws

KHN start online alcoholcursus

Café

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) komt met een online cursusprogramma over het verantwoord schenken van alcohol. Het gaat om een e-learingmodule voor iedereen die in de horeca werkt.

KHN start online alcoholcursus

In het ledenblad van de branchevereniging staat te lezen dat het om een praktijkgerichte, moderne, digitale cursus gaat die werknemers instrueert over het goed omgaan met verkoop en distributie van alcohol in de horeca.

De cursus is bedoeld voor iedereen die in de horeca werkt en geldt als aanvulling op de cursus sociale hygiëne. Volgens projectleider René Nouwens van KHN neemt de cursus slechts een uur in beslag.

‘Bij het ontwikkelen van deze module hebben we niet alleen gekeken naar de inhoud, maar zeker ook naar de vorm. Je wilt immers dat de informatie echt overkomt. En daar hoor geen langdradig verhaal bij’, aldus Nouwens.

De cursus bevat korte teksten met veel bewegende beelden en video’s. Nouwens: ‘Het interactieve karakter houdt iedereen op een prettige manier bij de les. Natuurlijk biedt de module ook de mogelijkheid tot verdieping’.

De cursus wordt afgesloten met een examen, bestaande uit twintig meerkeuzevragen. De deelnemer ontvangt gelijk de uitslag en eventueel het bijbehorende certificaat per e-mail. De cursus is binnenkort gratis te volgen via een aparte portal op de website van KHN. Het doen van een examen kost voor KHN-leden tien euro en voor niet-leden twintig euro.