nieuws

KHN wacht met reactie tot coalitie

Café

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) vindt het nog te vroeg om inhoudelijk te reageren op de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen. Dit omdat er bij specifieke horecathema’s als het rookverbod en alcoholgebruik onder jongeren nog water bij de wijn kan worden gedaan tijdens coalitieonderhandelingen.

KHN wacht met reactie tot coalitie

Dat laat KHN-woordvoerder Joris Prinssen weten. ‘Wij wachten met een reactie tot er een coalitie is gevormd. Er moet onderhandeld worden en partijen zullen water bij de wijn moeten doen. Ook over thema’s die de horeca aangaan’.

Prinssen laat wel weten dat het opgevallen is dat de VVD, die van oudsher een grote aanhang heeft bij ondernemers, sterk is gegroeid. ‘De horecaondernemer heeft vanuit het oog van ondernemersschap altijd een goede relatie gehad met de VVD’, aldus Prinssen.

KHN was de afgelopen week behoorlijk actief rondom de Tweede Kamerverkiezing. De branchevereniging kwam met een kieswijzer op basis van een eerder georganiseerd debat tussen de grote partijen. De kieswijzer werd zo’n tweeduizend keer ingevuld. Tijdens het eerder gehouden debat werden prangende horecathema’s als het rookverbod, de drank- en horecawet en de administratieve lastendruk besproken.

VNO/NCW heeft inmiddels wel gereageerd. Voorzitter Bernard Wientjes zegt ‘totaal verbijsterd’ te zijn door de uitslag. Wientjes zegt dat voor de regeerbaarheid van het land het een ‘absoluut nare uitslag’ is.

Reageer op dit artikel