nieuws

Kliklijn rookcafés gesaboteerd

Café

Clean Air Nederland heeft de kliklijn voor horecalocaties waar ondanks het rookverbod toch wordt gerookt, tijdelijk gesloten. Op diverse internetfora roepen rokers op de kliklijn te saboteren door foutieve meldingen door te geven.

Kliklijn rookcafés gesaboteerd

Clean Air Nederland is momenteel druk bezig om alle foute meldingen te inventariseren en de horecabedrijven die ten onrechte op de lijst staan, er af te halen.

Rookvrije horecabedrijven die ten onrechte toch op de lijst staan, kunnen dit ook zelf doorgeven bij Clean Air Nederland.

Roken

Vorige week publiceerde CAN een lijst met elfhonderd namen van horecagelegenheden waar volgens CAN gerookt wordt. Iedereen kon via internet een melding maken van een café of restaurant waar gerookt wordt. CAN vertelde ‘zo nodig te controleren’, maar hoe dat gebeurt, werd niet gezegd.

Nu de lijst vervuild blijkt te zijn, is deze voorlopig van het internet verwijderd.

Reageer op dit artikel