nieuws

Klink: ‘KHN, respecteer rookcontroleurs

Café

Minister Ab Klink van Volksgezondheid roept Koninklijke Horeca Nederland (KHN) dringend op om controleurs van de VWA met respect te behandelen en niet te hinderen in het uitoefenen van hun werkzaamheden. De minister zegt, dat wanneer een foto van een controleur op internet verschijnt, de VWA een civiele procedure start.

Klink: ‘KHN, respecteer rookcontroleurs

De minister laat dit weten in een brief aan de Tweede Kamer, waarin hij antwoordt op vragen naar aanleiding van het voornemen van Tilburgse kroegeigenaren om foto’s van VWA-controleurs op internet te publiceren.

Intimiderende werking

Het fotograferen van controleurs van de VWA is onacceptabel, vindt Klink. Dit is onrechtmatig tegenover degenen die worden gefotografeerd en kan een intimiderende werking hebben, schrijft de minister.

Klink schrijft verder: KHN verzoek ik dringend hun leden op te roepen de controleurs met respect te behandelen en niet te hinderen bij de uitoefening van hun werkzaamheden. Ik heb hierover al een signaal naar KHN en naar Stichting Red de Kleine Horecaondernemer afgegeven.

Op de vraag welke sanctiemogelijkheden de minister van plan is wanneer er een foto van een VWA-controleur op internet verschijnt, antwoordt de minister dat de VWA dan een civiele procedure start. Klink: hierbij wordt een verbod van die activiteiten geëist en een schadevergoeding.