nieuws

Klink laat proef alcoholverkoop nog niet los

Café

Hoewel een Kamermeerderheid tegen is, hoopt demissionair minister Ab Klink (Volksgezondheid) dat zijn plan om gemeenten te laten experimenteren met een hogere leeftijdgrens voor de verkoop van alcohol nog doorgaat. De grens ligt nu op 16 jaar, maar zou 18 jaar kunnen worden.

Klink laat proef alcoholverkoop nog niet los

Hij noemde de proef woensdag in debat met de Tweede Kamer nuttig, aangezien het inzicht geeft welke maatregelen helpen om het alcoholgebruik onder jongeren terug te dringen.

De voorwaarden voor het experiment moeten nog worden uitgewerkt, maar Klink denkt het door de Kamer gevreesde alcoholtoerisme te voorkomen. Daarbij zouden zestienjarigen uitwijken naar gemeenten waar ze wel alcohol mogen kopen. De minister hoopt de experimenten te kunnen doen in een gebied waar jongeren nu ook al uitgaan, maar dan moeten natuurlijk wel de betrokken gemeenten in zo’n regio meedoen.

Reageer op dit artikel