nieuws

Koffie en thee populairste drankjes

Café

Koffie en thee worden het meest gedronken in Nederland. Deze warme dranken maken 30 procent uit van de gemiddelde vochtconsumptie van Nederlanders. Dit blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers van marktonderzoeksbureau GfK in opdracht van de Nederlandse Vereniging frisdranken, Waters, Sappen (FWS).

Koffie en thee populairste drankjes

Water staat op de tweede plaats als populair drankje (25 procent), gevolgd door frisdranken (16 procent). Warme dranken blijken vooral in trek bij oudere groepen vanaf 30 jaar, terwijl de jongere generatie tot 20 jaar liever zuiveldranken, siropen en frisdranken tot zich neemt.

Volgens het onderzoeksbureau drinken Nederlanders over het algemeen voldoende en gevarieerd. Gemiddeld ligt de consumptie op 1,7 liter per persoon per dag inclusief alcoholische dranken. Zonder alcohol ligt dit gemiddelde op 1,5 liter.

Reageer op dit artikel