nieuws

Kritiek op sluitingsplan coffeeshops

Café

De Amsterdamse gemeenteraad zet vraagtekens bij het voornemen van het stadsbestuur om coffeeshops in de buurt van scholen te sluiten.

Kritiek op sluitingsplan coffeeshops

Het college van burgemeester en wethouders maakte vrijdag bekend dat alle 43 zaken die binnen een straal van 200 meter en een loopafstand van 250 meter van een middelbare onderwijsinstelling liggen, moeten dichtgaan. Het stadsbestuur geeft daarmee gehoor aan regels van het Rijk.

Gemeenteraadslid Frank de Wolf van de PvdA begrijpt dat Amsterdam een bepaalde afstand moet vaststellen. Toch vindt hij dat de gemeente voor elke coffeeshop apart moet kijken of sluiting wel nodig is. ‘Je moet per keer bekijken wat handig of verstandig is.’

Het Barlaeus-gymnasium in Amsterdam vindt het onnodig dat de gemeente coffeeshops in de buurt van de school gaat sluiten. ‘Ik heb niet echt het gevoel dat het veel zin heeft’, aldus conrector Margriet Bosman.

Reageer op dit artikel