nieuws

Kroegendichtbundel over Zwolse cafés

Café

De horeca in Zwolle staat centraal in een nieuwe gedichtenbundel van schrijver Berg Overbeek. In Zwolle kan binnenkort aan de hand van ‘Schelmenschuim en kroeggekuier’ een kroegentocht worden gemaakt.

Kroegendichtbundel over Zwolse cafés

De kroegendichtenbundel wordt op 31 januari gepresenteerd in dichtcafé De Hetebrij aan de Nieuwe Markt in Zwolle. Burgemeester Meijer neemt het eerste exemplaar in ontvangst.

Schelmenschuim en kroeggekuier is gemaakt door dichter annex schrijver Bert Overbeek. Volgens de uitgever gaat het om een unieke bundel en de eerste kroegengedichtenbundel van Nederland. Eén van de beschreven cafés is De Tagrijn, nummer 74 in de Café Top-100 en daarmee een van de betere cafés van Overijssel.

De honderd pagina’s tellende bundel is geïllustreerd met foto’s van de Zwolse horecalocaties. Het boek bevat 22 gedichten waarin de dichter Zwolse binnenstadcafés beschrijft.

Reageer op dit artikel