nieuws

Leeuwarden niet langer bij nacht van de fooi

Café

De grootste horecasteden van Nederland staan op 5 juni in het teken van het goede doel. De jaarlijkse ‘nacht van de fooi’ wordt voor de zesde keer georganiseerd. Stad Leeuwarden viel af, maar Leiden is nieuwkomer.

Leeuwarden niet langer bij nacht van de fooi

Het thema van dit jaar is ‘keep the change, change the world’. Horecapersoneel staat tijdens deze dag alle fooien af aan één van de acht geselecteerde goede doelen.

De organisatie wil met deze actie de ontwikkelingsproblematiek onder de aandacht van het publiek brengen. De acht geselecteerde doelen van dit jaar zijn in Kenia, de Gazastrook, Madagaskar, Vietnam, Burkina Faso, Sierra Leone, Peru en India.

Naast de fooien wordt er ook geld ingezameld voor de projecten van GET IT DONE. De ontwikkelingsorganisatie Impulsis ondersteunt de actie en verdubbeld het ingezamelde bedrag. Vorig jaar werd 120.000 euro opgehaald.

Steden die meedoel zijn Breda, Delft, Groningen, Enschede, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht, Amsterdam en Leiden. De aftrap is in Utrecht.

Reageer op dit artikel