nieuws

Meer drinken bij luide cafémuziek

Café

Mensen in een bar drinken meer naarmate de muziek luider en sneller is. Harde muziek hitst gasten kennelijk op, wat tot een grotere alcoholconsumptie leidt. Ook zijn gesprekken minder goed mogelijk waardoor er meer wordt gedronken.

Meer drinken bij luide cafémuziek

Dat vermoeden wetenschappers van een Franse universiteit. Zij observeerden het gedrag van veertig bierdrinkende mannen tussen de 18 en 25 jaar in twee horecagelegenheden.

Met de uitbaters hadden de onderzoekers afgesproken dat zij de geluidssterkte van de muziek mochten veranderen.

Uit eerdere studies was al gebleken dat mensen langer in een bar met muziek blijven dan in een stil café. De resultaten van het onderzoek worden gepubliceerd in de oktobereditie van het vakblad Alcoholism: Clinical & Experimental Research.

Reageer op dit artikel