nieuws

Nederlandse bierbrouwers actief op buitenlandse markten

Café

Voor- en tegenspoed voor Nederlandse bierbrouwers in het buitenland deze week. Palm moest haar avontuur in Polen staken, Grolsch daarentegen boort voor het eerst de Australische markt aan.

Nederlandse bierbrouwers actief op buitenlandse markten

De kleine brouwerij van Palm verloor het in Polen van grote spelers als Heineken en SAB/Miller. Tien jaar geleden zette Palm een eigen brouwerij op in Polen, maar die is nu na tegenvallende resultaten en onder zware druk van de concurrentiestrijd met de grote jongens verkocht aan het Zuid-Afrikaanse SAB/Miller.

Grolsch maakte dinsdag bekend dat het een minderheidsbelang heeft gekocht in de Australische brouwer Premium Beverages, om dat bedrijf te gebruiken voor de import, distributie en verkoop van Grolsch in Australië.