nieuws

Nog geen rookboetes in horeca

Café

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) heeft in de eerste week van het rookverbod in de horeca nog geen boetes uitgedeeld. Wel verstrekte de VWA een aantal waarschuwingen. Hoeveel dat er zijn, kon een woordvoerder van de VWA zondag niet zeggen.

Nog geen rookboetes in horeca

De VWA had zich voorgenomen bij een eerste bezoek geen boetes te geven. Als een gewaarschuwde ondernemer het verbod overtreedt, staat daar een geldstraf van 300 euro op. De rokende klant wordt niet bestraft.

De VWA heeft de indruk dat Nederlandse horeca goed is voorbereid op het rookverbod dat sinds dinsdag van kracht is. Ook bijna alle bezoekers zijn op de hoogte, aldus de VWA.

De afgelopen dagen zijn circa tweehonderd inspecteurs op pad geweest om de naleving van het verbod te controleren. De VWA zegt over voldoende personeel te beschikken om de controlerende taak te verrichten.

Reageer op dit artikel