nieuws

Oktoberfest aan de Amstel

Café

Het Amsterdamse café Hesp organiseerde deze week in samenwerking met de Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephan, de oudste brouwerij ter wereld, het Oktoberfest aan de Amstel.

Oktoberfest aan de Amstel

Voor de aankleding liet Hesp-eigenaar Han van Beek naast het bier (Weihenstephaner Hefeweizen) een heuse biergarten inclusief lange banken en tafels uit Duitsland komen, evenals de voor de Oktoberfesten kenmerkende literpullen, ‘mass’ geheten. Ook het bedienend personeel was in de traditionele Beierse Dirndls gestoken.

‘Het heeft mijn stoutste verwachtingen overtroffen’, aldus Van Beek op Bierenco.nl. ‘Ik had niet gedacht dat Nederlanders zich zo gemakkelijk de typische Duitse feeststemming, die bij een Oktoberfest hoort, eigen zouden weten te maken. Volgend jaar pakken we het nog groter aan.’

Reageer op dit artikel