nieuws

‘Omzetdaling niet door rookverbod

Café

De omzetdaling van de horeca wordt niet veroorzaakt door het rookverbod. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het CBS maakte vandaag bekend dat de horeca van alle economische sectoren in het derde kwartaal het slechtst heeft gepresteerd.

‘Omzetdaling niet door rookverbod

‘De horeca presteerde in het tweede kwartaal ook al niet best.’ Dat zegt econoom Michiel Vergeer van het CBS in een toelichting op de cijfers die het CBS presenteerde over de Nederlandse economie.

Daaruit blijkt dat de horeca van alle economische sectoren het slechts heeft gedraaid in het derde kwartaal van dit jaar.

Enkele weken geleden maakte KHN bekend dat uit onderzoek blijkt dat sinds de invoering van het rookverbod per 1 juli de omzet in cafés met 26 procent is gedaald en in discotheken zelfs met 31 procent. De helft van de omzetdaling wordt toegeschreven aan het rookverbod.

Vandaag maakte Misset Horeca bekend dat de beste cafés van Nederland, die volgende week bekend worden gemaakt in de Café Top 100, beduidend minder last van het rookverbod hebben dan de gemiddelde kroeg. De helft van de vaderlandse topcafés laten weten dat ze de afgelopen maanden geen omzetverlies hebben geleden door het rookverbod.

Reageer op dit artikel