nieuws

Onderzoek ‘vogelgrap’ in Bredaas café

Café

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming is een onderzoek gestart naar dierenkwelling in het Bredase café Oncle Jean. Tijdens carnaval liet een naburige kroebaas er vijftig jonge zebravinken los.

Onderzoek ‘vogelgrap’ in Bredaas café

De helft van de vogeltjes vloog te pletter tegen de ramen. Een aantal werd vertrapt en anderen kwamen door stress of ander letsel aan hun einde. Vijf vogeltjes overleefden de ‘grap’. De fladderende diertjes zorgen daarnaast voor onrust in het volle café.

Oncle Jean heeft camerabeveiliging, maar beelden van de dader zijn er niet. Eigenaar Bart Nederlof heeft geen idee hoe de onbekende ongezien met de vogeltjes langs de beveiliging heeft kunnen komen.

‘Ik heb er weinig woorden voor’, reageert Nederlof. ‘Als je dan al denkt dat je grappig moet zijn, gooi dan een paling in de spoelbak, maar dit, nee!’

Dader

Inmiddels heeft de dader zich gemeld bij de politie. Het is de kroegbaas Ot Blom van café D’n arme Duvel, buurman van Oncle Jean. Blom heeft zijn daad bekend aan de politie. Hij verklaart dat hij de vogeltjes cadeau wilde doen aan eigenaar Bart Nederlof van Oncle Jean, maar dat er in diens zaak ‘iets mis ging met het slotje’ van de houten box waarin de diertjes werden vervoerd.

Reageer op dit artikel