nieuws

Openluchtevenement voor Zaanse rokers

Café

Rokers in Zaandam steken donderdag de horecaondernemers een hart onder de riem en uiten hun onvrede over het rookverbod. Omdat rokers door het verbod uit de kroegen worden verbannen, treden in de openlucht enkele artiesten belangeloos op.

Openluchtevenement voor Zaanse rokers

Onder anderen de volkszangers Mick Harren, Dennis Jones, Arnold Hofmans en Huub uit de Gouden Kooi geven tijdens dit gratis openluchtevenement tegen het rookverbod acte de présence. De organisatie verwacht zo’n duizend rokers te kunnen verwelkomen rondom het speciaal opgestelde podium aan de Noorderkerkstraat in Zaandam.

Ernst Daniël Smid lanceert website

Vlak voor de optredens van start gaan, lanceert Ernst Daniël Smid op het podium de website www.rokersinactie.nl. ‘De rokers willen zelf een statement maken tegen het rookverbod en samen met ons evenementenbureau iets ludieks organiseren’, legt Karel Donker van TS Event uit. ‘Rokers vinden het belachelijk dat ze verplicht het café uit moeten om te kunnen roken, daarom brengen wij voor deze keer het café naar buiten.’