nieuws

Oplichter Heineken krijgt 2,5 jaar cel

Café

De rechtbank in Den Haag heeft vrijdag Marinus S. veroordeeld tot 2,5 jaar cel. De 59-jarige man heeft op grote schaal geld witgewassen, dat op illegale wijze van bierbrouwerij Heineken was weggesluisd.

Oplichter Heineken krijgt 2,5 jaar cel

S. pleegde de fraude tussen december 2006 en maart 2007. Via drie mannen die destijds bij de bierproducent in Zoeterwoude gedetacheerd waren, kreeg hij het geld op verschillende rekeningen gestort.

Dit drietal werd al in 2007 veroordeeld voor de witwaspraktijken. Zij kregen 2 jaar gevangenisstraf opgelegd, waarvan acht maanden voorwaardelijk. De totale schade voor Heineken door de oplichtingspraktijken bedroeg ruim 2,5 ton.

De straf is lager dan de 4,5 jaar cel die justitie twee weken geleden eiste.