nieuws

‘Oranjeversiering meeste cafés brandveilig

Café

Caféhouders letten goed op de brandveiligheid van hun oranje vlaggetjes en slingers voor het WK voetbal. De richtlijnen voor het veilig versieren van een kroeg worden over het algemeen goed opgevolgd, stelt Charles Meijer, voorzitter van de vakgroep brandveilig leven van de Nederlandse Vereniging voor Brandweerzorg en Rampenbestrijding (NVBR), vrijdag.

‘Oranjeversiering meeste cafés brandveilig

Vlaggetjes moeten bijvoorbeeld niet te dicht bij lampen hangen, moeilijk brandbaar zijn en de nooduitgangen moeten vrij blijven. De brandweer Utrecht voerde deze week steekproefsgewijs controles uit en ontdekte geen fouten. ‘Alle ondernemers hadden de preventie-informatie zelfs heel goed doorgelezen’, aldus een woordvoerster. Hetzelfde beeld ziet Meijer in andere regio’s.

‘Kroegbazen bellen ook zelf naar ons of bepaalde versiering wel veilig is. Die eigen verantwoordelijkheid is belangrijk’, aldus Meijer. Wel verwacht hij dat na de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal maandag veel kroegen hun versiering flink gaan uitbreiden. ‘Dan barst de gekte pas echt los en controleren we extra.’

Reageer op dit artikel