nieuws

Paardenurine verjaagt terrasgasten

Café

De Belgische toeristenstad Brugge heeft een probleem. Bezoekers van de vele terrassen in het centrum van de stad storen zich in toenemende mate aan de urinegeur van paarden. De paarden worden ingezet om toeristen te vervoeren.

Paardenurine verjaagt terrasgasten

De paarden gebruiken de Markt als vertrek- en eindpunt van een tochtje door de Belgische stad. Horeca-uitbaters hebben aan de bel getrokken omdat toeristen volgens hen terrassen mijden vanwege de sterke urinegeur.

Volgens de uitbaters is de geur rondom de terrassen ze sterk dat het zinloos is een poetsploeg in te zetten. Ze zien het liefst dat de ‘paardenplaats’ wordt verplaatst naar een ander plein elders in Brugge. De stadsoverheid neemt het verzoek van de horeca serieus en komt er binnenkort op terug.

Reageer op dit artikel