nieuws

Paviljoens scoren met bomvolle stranden

Café

De populaire stranden van Nederland, met ondermeer veel strandhoreca, waren afgelopen dagen vrijwel onbereikbaar voor auto’s. De politie waarschuwde zondagmiddag dat het geen zin meer had met met de auto naar het strand te komen.

Paviljoens scoren met bomvolle stranden

‘Niet alleen de doorgaande wegen, maar ook de sluiproutes staan helemaal vol”, aldus een woordvoerder van politiekorps Haaglanden afgelopen weekend.

Trams en bussen richting de Noordzeestranden zaten ook geregeld vol. De (huur)fiets was de snelste en meest comfortabele optie voor strandliefhebbers.

De wegen tussen Haarlem, Zandvoort en Bloemendaal stonden ook vol in beide richtingen. ‘Alleen heel af en toe zat er een beetje beweging in’, aldus een woordvoerder van politiekorps Kennemerland.

In Zeeland was het ook druk, maar de stranden waren volgens een woordvoerster van de politie nog wel met de auto bereikbaar.

Club van Elf

Doordat het kwik boven 25 graden kwam, was het volgens het KNMI de warmste Pinksteren sinds 1985, toen het met 28,5 graden nog wat warmer werd. De Club van Elf, die de belangen van elf attractieparken behartigt, meldde dat de belangstelling voor Walibi World Biddinghuizen, Avonturenpark Hellendoorn en het Dolfinarium Harderwijk de verwachtingen had overtroffen.

Ook attractiepark Slagharen was ‘hartstikke blij’ met de aanhoudende stroom bezoekers. Opvallend was dat er opnieuw meer bezoekers uit Duitsland naar de Nederlandse vermaakscentra kwamen.

Tien podia

Het openluchtfestival Jazz in Duketown in Den Bosch trok met Pinksteren 275.000 bezoekers. Het is het grootste jazzfestival van Nederland in de openlucht. De concerten hadden op tien podia plaats. Vooral de mengvormen met invloeden van pop, soul en blues trokken veel luisteraars.

Reageer op dit artikel