nieuws

Plassania last kort geding af en vraagt surseance aan

Café

Het kort geding van Plassania tegen Heineken over zeventien horecazaken in Groningen dat vandaag zou plaatsvinden in de rechtbank van Groningen, gaat niet door. Wel vraagt Plassania vandaag de eerder aangekondigde surseance van betaling aan.

Plassania last kort geding af en vraagt surseance aan

In Groningen wordt intensief gesproken over een oplossing in het conflict tussen Heineken en Plassania. Sinds begin deze week is zelfs de hoogste baas van Heineken Horeca Nederland, Wouter Fijnaut, in Groningen aanwezig om te komen tot een oplossing.

Het Dagblad van het Noorden meldt dat er achter de schermen is besloten dat Heineken niet overgaat tot sluiting van de zeventien zaken. Van het vervangen van de sloten van de deuren van de horecabedrijven, zoals eerder aangekondigd, ziet Heineken ook af. Dinsdagmiddag laat is het aangekondigde kort geding ingetrokken door Plassania.

Plassania laat intussen via advocaat Oscar Hammerstein in Het Financieele Dagblad weten dat het bedrijf vandaag officieel surseance van betaling aanvraagt. In de aanvraag staat dat de schulden moeten kunnen worden voldaan door de horecapanden te verkopen en de horecaondernemingen, waarvan Plassania eigenaar is, te verkopen. Lastig punt daarbij is dat verschillende panden van Plassania belast zijn met hypotheken.

Enkele weken geleden vroeg Anheuser-Busch InBev faillissement aan van Plassania. Deze aanvraag wordt vermoedelijk op 21 september behandeld door de rechtbank van Amsterdam.

Reageer op dit artikel