nieuws

Politie arresteert gasten disco Amsterdam

Café

De politie van Amsterdam heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een inval gedaan in de populaire homodisco Cockring op de Warmoesstraat. Daarbij zijn twaalf aanhoudingen verricht.

Politie arresteert gasten disco Amsterdam

In het pand werden verschillende soorten harddrugs aangetroffen en inbeslaggenomen waaronder XTC, Crystal Meth en vermoedelijk cocaïne.

De politieactie was het resultaat van een onderzoek dat enkele maanden geleden startte en werd uitgevoerd onder leiding van politiemensen van het Horeca Interventie Team in samenwerking met collega’s uit de binnenstad.

De aangehouden mannen worden verdacht van het overtreden van de Opiumwet. Twee van hen worden verdacht van handel in harddrugs en een man voor het bezit van pepperspray.

Tevens zijn op vier verschillende locaties huiszoekingen verricht. Op een van deze locaties werden harddrugs aangetroffen.

Alle in de bar aanwezige bezoekers werden aan hun kleding onderzocht. Bij zes werden verdovende middelen aangetroffen. De overige bezoekers mochten na controle weer naar huis. Bij de inval werkte de politie nauw samen met het Openbaar Ministerie en de Belastingdienst.

Volgens een van de bezoekers in de Telegraaf was de inval nogal intimiderend. ‘Iedereen moest een uur met zijn handen omhoog wachten om via een speciale afzetting buiten naar het politiebureau te worden gestuurd. Daar werd iedereen gefouilleerd’.